Mari Kristine Algrøy
Mari Kristine Algrøy

En kirke for alle

Ulike mennesker, men samme retning.

Når du går på fjellene rundt Bergen møter du alle typer folk. Supertrente folk som jogger opp til toppen, og de som tar seg en kaffepause på veien. Familier med små barn som imponerer stort, og eldre mennesker som imponerer meg enda mer. Folk med sko, solbriller og klær til flere tusen kroner - og de som tenkte at det var en god ide å gå i converse. Og alt i mellom. Det er det som er så fint. Når jeg går på tur, så føler jeg meg så deilig gjennomsnittlig. Jeg tenker ofte «hvis de kan klare dette, så kan jeg også».

Det minner meg om menigheten. En stor gruppe ulike mennesker - som beveger seg i samme retning: mot Jesus. Vi er unge, gamle, rutinerte i troslivet eller litt usikre på hvordan dette egentlig funker. Men vi beveger oss. Vi får se opp til de som har gått med Jesus gjennom et helt liv. De som har forstått kraften i gode vaner og derfor kan gå opp en fjelltopp i god driv, eller står fjellstøtt i troen på at Gud alltid er trofast. Familiene som på tross av hverdagens stress bruker søndagen til å sette fokus for både seg selv og barna sine. Idealister i alle aldre som setter av tid for å bety noe for andre. Vi er uperfekte mennesker som sammen ønsker å bevege seg mot Jesus, gjennom livets ulike faser.

Jeg har tro på at vi kan bygge sunne familier med Jesus i sentrum. Jeg har tro på at vi kan finne ut hvordan man beholder troen gjennom studietiden. Jeg vil se barna våre vokse opp og bli gamle som går opp fjelltopper og aller mest bygger livet sitt på fjell. Jeg har tro på at at Jesus kan være vårt sentrum gjennom hele livet, og jeg gleder meg til fortsettelsen i Forum!